Tekijät esittäytyvät

Tällä palstalla pääset tutustumaan joulutalotapahtuman joihinkin tekijöihin ja heidän tuotteisiinsa. Lisää tekijöitä ja tuotteita paikanpäällä. Lämpimästi tervetuloa!

…………………………………………………………………………………………………


Atelier Hanki on luonnon ihmeistä ammennettua, selkeälinjaista muotokieltä, kontrastien luomaa kauneutta, herkkyydessä piilevää voimaa ja tummaa estetiikkaa.


Olen Hanna Kivelä, herkkä, utelias ja intohimoinen, hieman melankolisuuteen taipuvainen haaveilija. Aikaisemmalta ammatiltani olen päihdetyön sairaanhoitaja, nykyisin kultasepänalan artesaaniopiskelija. Olen aina kokenut voimakasta vetoa luovaan ja taiteelliseen ilmaisuun ja tällä hetkellä pääsen toteuttamaan haaveitani ja ilmaisemaan omaa esteettistä näkemystäni korujen suunnittelun ja valmistamisen kautta.

Muun muassa näitä Atelier Hankin korvakoruja on myynnissä Tyrwään joulutalossa. Korujen nimet ylhäältä oikealta alkaen: Noidanmarja, Sarastus, Kaiku ja Pakkasyö.


Muun muassa näitä Atelier Hankin korvakoruja on myynnissä Tyrwään joulutalossa. Korujen nimet ylhäältä oikealta alkaen: Noidanmarja, Sarastus, Kaiku ja Pakkasyö.
Kuvataiteilla on tärkeä paikka elämässäni  ja opiskelenkin tällä hetkellä myös kuvataiteiden perusopintojen laajaa oppimäärää. Rakas kuvataideharrastukseni vaikuttaa hyvin paljon paljon myös korujen tekemisen taustalla. Muut taustavaikuttajat ovat niin mystiikka, raskas musiikki ja tumma estetiikka, kuin myös selkeälinjainen, skandinaavinen muotoilu ja pohjoinen luonto.

Myös näitä sormuksia on myynnissä Tyrwään joulutalossa. Sormusten nimet oikealta ylhäältä alkaen: Auringonpimennys, Kurimus, Uusikuu ja Kutu.


Ekologisesti kestävä ja vastuullinen toiminta on minulle hyvin tärkeää, ja siksi suosinkin korujen materiaaleista ja tuotannosta aina pakkausmateriaaleihin asti mahdollisimman ekologisia ratkaisuja. Korut olen korvakorujen taustoja ja ketjuja lukuun ottamatta valmistanut käsityönä kierrätetystä hopeasta. Käsin tehtynä korut ovat aina yksilöitä ja niitä valmistan pieninä erinä omalla tai Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen pajalla. Valmistan myös täysin uniikkeja yksittäiskappaleita sekä tilaustöitä.
Nettisivut: www.atelierhanki.comInstagram: @atelier_hankiSähköposti: hanna@atelierhanki.com

………………………………………………………………………………………………..

Enpä olisi muinoin ensimmäisestä kesätyöpaikastani sementtivalimolla rättiväsyneenä kotiin polkiessani uskonut, että vuosikymmeniä myöhemmin käsityöohjaajan koulutuksessa sekoittelen betonia innosta puhkuen. Omasta aloitteestani, vapaaehtoisesti.

Kiehtovan rouhea ja innostava materiaali on vienyt sydämeni. Seurauksena valmistan siitä – tietenkin – SYDÄMIÄ by Monika Mäkilä.

Sydämmellistä joulua / Monika Mäkilä

Vaikka dreijaamisen ympärillä leijuva taianomaisuus onkin vuosien tekemisen aikana vähän himmennyt, on se silti edelleen vangitsevaa puuhaa. Savipallerosta syntyvän mukin, kulhon tai muun kipon tie sorvaamisen, korvittamisen, koristelun ja polttojen kautta valmiiksi tuotteeksi palkitsee aina uudelleen. Käsillä tekeminen tekee hyvää sydämelle! / Monika Mäkilä

Jouluglögille sydämellinen muki! / Monika Mäkilä

………………………………………………………………………………………………….

Riipus / Marissa Brandt
Marissa Brandt
Riipus / Marissa Brandt.

Mawjewellery

Olen tamperelainen koruartesaani- ja kultaseppäopiskelija. Intohimoni on korutaide ja piirtäminen. Rakastan haastaa itseäni ja pyrin päivittäin kehittymään korutaiteilijana. Pidän erityisesi vaativista sahaustöistä. Valmistan uniikkeja koruja, tilaustöitä ja sarjatöitä.

I am a jewellery artist, a goldsmith student from Tampere, Finland. My main passion is jewellery but I also love drawing. I love to challenge myself and strive daily to develop as a jewellery artist. I especially like the demanding sawing work within the creative process. I make unique jewellery and custom one of a kind work. 

You can find more of my work:

IG: mawjewellery  FB: mawjewellery 

Sormus / Marissa Brandt.

…………………………………………………………………………………………………………

Olipa kerran lukiolainen, joka pärjäsi hirveän hyvin koulussa. Tällä nuorella naisella oli kova halu korkeakouluun lukemaan itsensä vaikkapa kirurgiksi. Mutta kohtalo päättikin toisin ja nuori nainen joutui epäonniseen tieliikenneonnettomuuteen saaden mustelman aivoihinsa. Tämä mustelma, jota lääkärit myös aivovammaksi kutsuivat, väsytti ja rasitti nuorikon päätä niin kovasti, että akateemisesta urasta oli pakko luopua.

Arvaatkin jo varmaan, että tämä tarina kertoo minusta. Siksipä nyt onkin hyvä tilaisuus esitellä itseni.

Moi! Mun nimi on Julia Kuusisto ja olen 25-vuotias jalometallialan toisen vuoden opiskelija. Hakeuduin tälle alalle vuosien kuntoutuksen ja itseni etsimisen jälkeen ja olen nyt todella löytänyt intohimoni. Luova ala on toki kiinnostanut minua aina ja nyt minulla on mahdollisuus päästää esiin sisäinen käsityöläiseni.

Julia Kuusisto kultaseppäartesaaniopiskelija
Julian korumallistoa
Rehti-korumallistoa by Julia Kuusisto.

Ammennan inspiraatiota kaikesta ympärilläni olevasta ja eritoten Suomen luonnosta. Oma erikoisosaamiseni onkin ehdottomasti korujen luova suunnittelu omalle tyylilleni uskollisesti. Rakastan koruissa liikettä ja haluankin sitä sisällyttää mahdollisimman moneen desiginiin. Liike on valon välkähdys muuten matasta pinnasta, kuin veden välke avannossa lumen ja jään ympäröimänä. Liike on myös korvakorujen ketjujen päätä mukaileva keinunta, kuin hennon koivun oksan huojunta tuulessa

Tänäkin vuonna minut ja tuotteeni löytää Tyrwään joulutalosta. Törmäillään!

PS. Tässä julkaisussa on kuvia viime vuonna myymistäni malleista joita on vielä joitakin jäljellä. Lisää uutta on tulossa kovaa vauhtia joulupukin kultasepän pajalla, ja koitan tännekin laittaa vielä päivitystä. Jos haluat nähdä tulevia (tai menneitä) korujani, minut löytää Instagramista: @juliareon

Scroll to Top